SOKOL SLAVONICE-SLAVOJ TEMELÍN 3:1(2:0)

6.10.2014

Po dlouhé zimní přestávce a dvou ne zcela povedených přátelských zápasech(Staré Hobzí 1:1,Černíč 2:5),přišel v sobotu 29.3. na řadu první mistrák.
Temelín byl po podzimu na 8.příčce tabulky,my jsme byli o dva stupínky výše,tak se dal očekávat vyrovnaný souboj.Začátek se odehrával spíše mezi šestnáctkami a nějaké šance se ani jednomu týmu nenaskytly.Ale v 9.minutě přišel blesk z čistého nebe.Odražený balón ze soupeřovy šestnáctky napálil z pětadvaceti metrů Miloslav Bedlivý,a ten skončil přímo v šibenici temelínské svatyně.Soupeřův gólman si mohl připadat jen jako jeden z diváků-1:0.Ve 13.minutě si zřejmě slečna sudí Weidenthalerová popletla strany a z faulu na Ondru Kubeše udělala výhodu pro Temelín.Velice dobře kopnutý přímý volný kop naštěstí pro nás jen olíznul břevno naší branky. V 25.minutě byl odpískán nedovolený zákrok (opět špatně,neboť se o žádný faul nejednalo) na pronikajícího Martina Bodláka.Míč si postavil Ondra Kubeš,vypálil razantní střelu,bohužel jen do míst,kde stál brankář,jenž jeho střelu vyboxoval.V minutě 31.pronikl kolem levého beka agilně hrající Martin Bodlák,dokázal vystřelit,jenže jeho střelu srazil obránce rukou mimo branku.Hlavní rozhodčí ukazovala na roh,asistent Devera jí však ukázal,že to byla ruka,takže následoval pokutový kop.K jeho exekuci se postavil kapitán David Bártů,poslal brankáře do opačného koutu branky a rozvlnil síť podruhé-2:0.Do konce první půle měl sice soupeř častěji míč na svých kopačkách,ale mi jsme pozorně bránili a tak jsme si dvougólový náskok nesli do šaten.
Po změně stran Temelín ještě více přidal na tempu,ale my jsme podnikali nebezpečné brejky,bohužel ani jeden z nich skóre nezměnil.Soupeř měl de facto jednu utěšenou střelu,ale Honza Pospíchal měl v sobotu dobře postavené tyče,takže se míč opět jen otřel o břevno.V 67.minutě jsme znovu nezakončili jeden z našich brejků,a tak přišlo okřídlené nedáš-dostaneš.Dlouhý míč prošel až za obranu,kde si naběhl hostující Lisner a prostřelil Honzu Pospíchala-2:1.Začali jsme se obávat o výsledek a protivník nás zatlačil na naší polovinu.Naštěstí přišla 77.minuta,k přímému volnému kopu se postavil Vojta Balík,jenž byl na hřišti sotva minutku.Načechral míč do malého vápna,zdálo se,že ho ze vzduchu lehce uloví brankář,ale nestalo se tak a tak balón skončil na hlavě Mildy Trávníčka,jenž ho s jistotou ,,starého matadora“ uklidil do sítě-3:1.Hosté si snažili s výsledkem ještě něco podniknout,výsledkem jejich snažení byla už jen střela z dalšího přímého kopu,kterou však Honza Pospíchal s ledovým klidem vytlačil očima na tyč.

SESTAVA:Pospíchal-Dvořák(84.Deutschar),Kubeš,Trávníček,Jahoda-Drobilič (82. J.Bodlák), Bedlivý (68. Jindrák), Bártů(K), Chalupa – M.Bodlák, Peschel (76. Balík).

 

Vytvořeno 1. 4. 2014 6:54

Napsal: Ladislav Burghard