Starší žáci ve fotbale mají po třech utkáních dva body.

13.10.2015

Starší žáci ve fotbale mají po třech utkáních dva body!

Podzim se pro starší žáky rozjel již od 11.8.2015 a to dvěma tréninky, před turnajem ve Starém Hobzí, kde kluci skončili na pátém místě ze sedmi mužstev a doplatili tak na příliš mnoho remíz.(Prohráli ze šesti utkání jenom dvě ). Potěšila tak nejen hra, ale i individuální ocenění, kdy Petr Marhoun byl zvolen nejlepším hráčem turnaje.

Poté se již rozběhl klasický fotbalový kolotoč a to tréninky (úterý a čtvrtek) + víkendový zápas. Již před sezónou bylo jasné, že náš tým čekají náročná utkání. Jelikož jsme jediný tým, který má hráče ze své fotbalové základny a nejsme spojeni s jiným mužstvem,tak jako ostatní mužstva v tabulce.

První zápas odehráli kluci na hřišti v K.Řečici 19.9.2015 od 10.00 hod. , kdy společenství (tak se nazývá spojení dvou mužstev) Stráž/K.Řečice porazilo Slavonice 6:3. V tomto zápase byla pro nás problémem nezkušenost brankářů a neproměňování šancí. I když hráči soupeře nás převyšovali o hlavu, na hřišti to vidět nebylo a kdyby P.Marhoun proměnil své další šance (jeden gól vstřelil, další dva přidal Martin Jindrák), nebo se podařilo D.Nevrklovi dát nějaký gól, nemuseli jsme odjíždět s prázdnou. (Na „kdyby“, ani neproměněné šance se nehraje.)

Slavonice – spol.Staré Hobzí/Dačice 2:3. V neděli 27.9.2015 nás čekalo od 10.00 hod. malé derby se Starým Hobzím, které se spojilo s Dačicemi. Náš tradiční soupeř šel rychle do vedení ,ale v 16min. nás dostal do hry P.Marhoun, který snížil na 1:2. Bohužel jsme do poločasu dostali další gól. Po přestávce zdramatizoval vyrovnané utkání Martin Janák, který snížil na konečných 2:3. Opět nás trápila naše chybná obranná hra, po které jsme dostávali góly.

Jarošov/Nová Včelnice – Slavonice 1:1 (penalty 2:4). Zatím poslední utkání odehráli kluci na půdě Jarošova, který se spojil s tradiční baštou fotbalu a to Novou Včelnicí. Před zápasem jsme věděli, že jedině maximální bojovnost a nasazení nás „ochrání“ od debaklu prvního mužstva tabulky. První poločas měl soupeř převahu a pět gólových šancí. Naštěstí proměnil jen jednu, ostatní zahodil a zbytek chytil výborný F.Žampa v brance. My jsme měli jednu stoprocentní šanci, kterou vytvořil M.Jindrák jmenovci M.Janákovi a ten krásně skóroval. O přestávce jsem kluky pochválil za bojovnost a stoprocentní proměňování šancí (na naší straně byla jedna). Druhý poločas byl již vyrovnanější ( i když soupeř byl lepší), gól nepadl a šlo se tedy na penalty. V těch byli kluci stoprocentní (M.Jindrák, P.Marhoun,M.Janák, D.Nevrkla). Zatímco soupeř neproměnil hned první dvě penalty (jednu krásně chytil F.Žampa), a kluci si z Jarošova překvapivě odvezli dva body. Za tento zápas před klukama smekám!

V pohledných zápasech těší reakce od fanoušků soupeře, kteří uznale chválí naší hru (i když soupeř je o hlavu vyšší). Škoda jen, že i v této věkové kategorii slyšíme od některých lidí (nejen fanoušků, bohužel i trenérů) sprostá slova, na adresu nejen rozhodčích a tímto svým chováním dávají nedobrý příklad mladým hráčům. Proto prosím přijďte podpořit a slušně fandit klukům, kteří se snaží běhat na hřišti a dávat góly skutečně a ne na obrazovkách svých monitorů.    

Sestava Slavonic: F.Žampa, P.Marhoun, J.Anděl, Petr Slabý, J.Matula, M.Jindrák, D.Nevrkla, M.Nikrmajer, V.Štrynk, Pavel Slabý, M.Janák, T.Chaloupka, J.Vávrů, L.Zamazal, T.Karásek, Z.Mareš, L.Smrž.

Za FO TJ Sokol Slavonice: Radim Jindrák.