Basketbal – domácí turnaj starých pánů

13.11.2015

   Dne 7.11.2015 byl ve Slavonicích veliký svátek basketbalu, protože se konal turnaj starých pánů. Pozvání přijala mužstva M. Krumlova, Rosic, Podolí a Brna

Líšeň. Kvůli vysoké marodce se nedostavil jediný zahraniční účastník – BKM 81 Bratislava. Hrálo se tedy systémem každý s každým na 2×10 minut čistého. V úvodním zápase jsme nastoupili proti hráčům z M. Krumlova. Jelikož Čára kvůli zranění nehrál tak jsme měli obavy kdo bude bránit moravskokrumlovského starostu. S tímto úkolem se nejlépe zhostil Koura, který tohoto obávaného střelce ubránil. Celý zápas vedeme a i koncovku jsme zvládli a tak vyhráváme 21:16. K dalšímu zápasu nastupujeme proti Podolí opět vedeme celý zápas a když se probudili i naši střelci ze střední vzdálenosti tak vyhráváme 34:31. Po euforii však přichází studená sprcha v dalším zápase s Rosicema. Soupeř hraje nepříjemnou osobní obranou a když nás opouští i střelba tak nakonec prohráváme vysoko 43:17. V posledním zápase hrajeme s Brnem Líšní o druhé místo. Vytváříme si mírný náskok a v půlce vedeme o 4 body. Soupeř však po půlce zapnul a vývoj otáčí ve svůj prospěch prohráváme tedy 33:21.

Ostatní výsledky Rosice – M. krumlov 31:8, Rosice – Podolí 41:22, Rosice- Brno Líšeň 23:13, Brno Líšeň- Podolí43.20, Brno Líšeň- M. Krumlov 37:19, M.Krumlov-Podolí 34:33.

Konečné pořadí turnaje 1) Rosice, 2) Brno Líšeň, 3) SLAVONICE,4) M. Krumlov, 5) Podolí.

Vyhlášení a předání cen provedl místostarosta K. Pavlů v hospůdce Na Kuželně. Hlavní sponzor turnaje MěÚ Slavonice věnoval ceny pro první tři mužstva v podobě dárkových košů – děkujeme.

Za Slavonice hráli : Jiří Vláčil, Roman Bulant, Jiří Kourek, Sláva Němček, Viktor Mašát, Petr Částek