Fotbalové turnaje žáků TJ Sokol Slavonice

26.1.2016

 

Na fotbalovém turnaji v Nové Bystřici patřilo starším žákům až 7.místo.

V sobotu 12.12.2015 vyrazilo fotbalové mužstvo starších žáků na turnaj do Nové Bystřice. Tradiční turnaj v hale, kde jsou čtyři hráči na hřišti a jeden v bráně odehrál tým složený z ročníku 2001 a 2003 na hranici svých možností . Již před odjezdem si nedělal velké ambice, ale jel se sportovně poprat o slušné umístění, což by bylo tak páté místo z osmi mužstev.

N.Bystřice/J.Hradec „B“ – Slavonice 5:3. Nejlepší zápas, který kluci odehráli na turnaji proti velice silnému soupeři , který celý turnaj vyhrál. (Velice se dařilo M.Janákovi a M.Jindrákovi, zklamáním byla hra Peťi Marhouna a ani Fanda Žampa v bráně nás nepodržel.)

Dačice – Slavonice 3:1. Vyrovnaný zápas, kde soupeř naše chyby potrestal, ale my bohužel ne.

Slavonice – Třeboň 1:2. Potěšil zlepšený výkon (J.Anděl v bráně za „Fáfu“), takže jsme věřili, že kluci půjdou do bojů o 5 – 8 místo dobře naladěni.

Slavonice – České Velenice 0:5.  Po třetím inkasovaném gólu to bylo na ručník, další komentář je zbytečný a nás tak čekal zápas o 7-8 místo.

Slavonice – N.Bystřice/J.Hradec „A“ 2:2 (6:5 penalty). V zápase byli kluci lepší, ale nepovedlo se nám odskočit soupeři o víc gólů a tak přišel trest v podobě vyrovnání . Rozhodující penaltu proměnil Dominik Nevrkla a tak větrníky za sedmé místo měli sladkou chuť. Potěšila alespoň individuelní cena „Nejlepší hráč turnaje“, kterou dostal Martin Jindrák.

Sestava Slavonic : F.Žampa, M.Janák,P.Marhoun, M.Jindrák, M.Mikš, D.Nevrkla,Petr Slabý,J.Anděl.

 

Páté místo mladších žáků bylo v Bystřické hale zklamáním.

V neděli 13.12.2015 proběhl turnaj v Bystřici, tentokrát ročníku 2003 a mladší za účasti deseti mužstev. Kluci chtěli alespoň do semifinále, protože jak ročníkově, tak fotbalově na to měli, ale fotbal se hraje s takovým“ kulatým nesmyslem“ a tak občas fotbal nemá logiku. Turnaj za účasti deseti mužstev, byl rozlosován do dvou skupin po pěti s hracím systémem 4+1.

Slavonice – Nová Bystřice 2:1. V zápase byli kluci lepší a naštěstí to potvrdili i rozhodujícím gólem.

Slavonice – Dačice 1:2. V minimálně vyrovnaném zápase jsme přišli o bod po hrubce J.Anděla v bráně, ale jinak to bylo moc hezké utkání.

Slavonice – Rudolfov 1:0. Jenom vítězství nás drželo ve hře o medaile, což se klukům povedlo.

Slavonice – Jarošov 1:2. K postupu mezi nejlepší čtyři mužstva stačila s mužstvem Jarošova i remíza, ale podceněním soupeře na nás zbyla jenom hra o páté místo. (Ve skupině patřilo Slavonicím 3.místo a narazilo na třetí mužstvo druhé skupiny a to Černič.)

Slavonice – Černič 2:0. Alespń poslední zápas na turnaji kluci zvládli a po hezké hře zaslouženě vyhráli, i když páté místo celkově bylo pro kluky ,trenéry i rodiče zklamáním.

Sestava Slavonic: J.Anděl,Petr Slabý,D.Nevrkla, L.Zamazal,J.Matula,Z.Mareš,J.Vávrů, R.Povolný,     M.Nikrmajer.

Nejlepším hráčem našeho mužstva byl vyhlášen Slabý Petr (na turnaji vstřelil pět golů) a potěšila opět i individuelní cena „Nejlepší brankář turnaje“ kterou dostal Jakub Anděl.

 

Konečně pěkné 3. místo ve Strmilovské fotbalové hale.

V sobotu 16.1.2016 čekal kluky ve Strmilově fotbalový turnaj mladších žáků(ročník 2003 a mladší) a tak si kluci chtěli napravit neúspěch z N.Bystřice, což se nakonec povedlo.

Slavonice – Třeboň 2:0. Jedno ze dvou našich utkání, které se za celý turnaj klukům opravdu povedlo (nasazení, bojovnost, fotbalovost, hezké akce) a když nás podpořil výborný Jakub Anděl v bráně bezchybným výkonem bylo vítězství v kapse.

Slavonice – Kamenice 1:2. Rozdíl v tomto vyrovnaném utkání byl pouze v tom, že soupeř nechával na hřišti jednu silnou čtyřku, kdežto my střídali poctivě obě dvě čtyřky.(Ta druhá naše čtyřka byla věkově mladší a herně trošku slabší, což zamrzí, ale trenéři razí heslo, že na lavičce se fotbal hráči nenaučí).Smutnou zprávou bylo zranění M.Nikramajera (snad nic vážného, lehce podvrnutý kotník), ale do hry již bohužel nemohl zasáhnout.

Slavonice – Strmilov 1:3. Prohra s nejlepším mužstvem turnaje a pozdějším vítězem zamrzela, ale kluci prohráli se ctí (Nutno podotknout, že mužstvo Strmilova se skládalo z hráčů Studené, Kunžaku a Strmilova, ale více zamrzela neúčast Petra Slabého, našeho nejlepšího obránce, který by některým gólům soupeře určitě zabránil).

Slavonice – Kunžak 4:1. Do brány šel v tomto utkání Luděk Smrž a Jakub Anděl se posunul do pole, což se ukázalo jako správné a vítězství bylo jednoznačné, i když tak trošku povinné, neboť jsme hráli proti nejslabšímu mužstvu na turnaji.

Dačice – Slavonice 0:4. Toto bylo druhé utkání na turnaji které klukům opravdu vyšlo a soupeře jednoznačně „fotbalově přejeli“ a když po krásné kombinaci dávali gól do prázdné brány zaslouženým aplausem se v hale nešetřilo.

Tohle poslední vítězství rozhodlo o našem krásném 3.místě a to Pavel Slabý atakoval pohár pro nejlepšího střelce, neboť dal 7gólů, avšak ten osmý mu nebyl souzen a tak skončil druhý.

Sestava Slavonic: J.Anděl, Pavel Slabý,D.Nevrkla,L.Zamazal,Z.Mareš, J.Vávrů,R.Povolný, J.Matula,M.Nikrmajer,L.Smrž.

Poděkování rodičům za dopravu hráčů D.Slabý,M.Matula,J.Zamazal,P.Nevrklová.

Informace pro nové fotbalisty a jejich rodiče: tréninky mladší žáci (cca od 6 let, mohou přijít i pětiletý) každě pondělí a středa od 16.30 hod. v tělocvičně ZŠ, starší žáci (od 11 let )úterý a čtvrtek od 16.30 hod. také tělocvična ZŠ. Přijďte si zasportovat a učit se krásnou hru s názvem fotbal, rádi Vás uvidíme.

Za trenéry fotbalové mládeže Radim Jindrák, Jiří Pšenčík, Radek Kučera.