Starší fotbaloví žáci Slavonic ve Strmilovské hale na bronzovém stupínku.

9.2.2016

Starší fotbaloví žáci Slavonic ve Strmilovské hale na bronzovém stupínku.

 

V sobotu 6.února vyrazilo mužstvo starších žáků v 08.00 hod. na halový turnaj do Strmilova, kterého se zúčastnilo šest mužstev. Turnaj byl určen pro hráče ročníku 2001 a mladší , kdy proti sobě nastoupila všechna mužstva (1×15 min, 4+1). Mužstvo bylo opět namíchané z ročníku 2001 a 2003, takže velké ambice na umístění jsme si nedělali. (Což by ani neměl být hlavní stimul u žákovské kategorie).

     Žirovnice – Slavonice 2:3.   V úvodním zápase byli kluci lepší, ale po zbytečných gólech soupeře do naší sítě to vypadalo na menší drama, ale obrat v zápase se nekonal.

Slavonice – Studená 1:0.    Vyrovnaný zápas ve kterém mužstvo Studené (Studená,Strmilov,Kunžak a ještě hráč Kardašovi Řečice, z tolika městeček je mužstvo Studené poskládáno!) nebylo horší, ale v brance Slavonic byl výborný Jakub Anděl a vůbec celé mužstvo zahrálo svůj nejlepší zápas na turnaji.

     Černič – Slavonice 1:4.   Mužstvo Černiče (poskládané ze čtyř holek a pěti kluků) bylo více než důstojným soupeřem a kluci o svém vítězství rozhodli až v závěru zápasu.

     Slavonice – Kamenice 1:1. První zaváhání turnaje přišlo hned ve druhé minutě, kdy soupeř vstřelil branku, na kterou jsme sice hned odpověděli, ale soupeř začal precizně bránit. I když v závěru byl soupeř opravdu zamčen na své polovině hřiště nedokázali jsme vstřelit vítěznou branku. ( Jandus asi přemýšlí ještě teď, proč poslední příležitost neproměnil svou slabší levou nohou, ale zbytečně to zkoušel nějak kopnout pravačkou vedle brány)!

     Slavonice – Nová Bystřice 2:5.     Vítězství v tomto zápase nám zaručovalo první místo, ale kluci zapomněli na hřišti plnit to, co jsme si řekli před zápasem. Při obrané hře hodně chybovali a soupeře vůbec nepresovali a tak soupeř vyhrál zaslouženě a odsunul nás tak na třetí místo v turnaji.

I přes poslední porážku se klukům turnaj vydařil, kdy se i mužstvo starších žáků Slavonic postavilo na bronzový stupínek. Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Jakub Anděl (dle trenérů soupeřů), nejlepším hráčem našeho mužstva byl Petr Slabý (podle názoru trenérů Slavonic). Myslím, že kluci strávili hezké, úspěšné , fotbalové sobotní dopoledne , bez vážného zranění (Jakuba snad už nos nebolí) a teď už nás čeká příprava na jarní „travnatou“ sezónu.

     Sestava Slavonic: J. Anděl, M.Janák, P.Marhoun, F.Žampa, M.Mikš, M.Jindrák, Petr Slabý, Pavel Slabý, D.Nevrkla.

Poděkování Z.Žampovi a D.Slabých za dopravu kluků na turnaj.

Za trenéry žáků: Radim Jindrák, Radek Kučera.