Basketbalový turnaj v Bratislavě

13.5.2015

Trošku opožděně by jsem chtěl se s vámi podělit o výsledky z basketbalového turnaje starých pánů v Bratislavě, který se konal 25.4.2015.

Za krásného jarního počasí se uskutečnil mezinárodní turnaj v Bratislavě za účasti družstev TJ Sokol Slavonice, Brna-Podolí, Moravského Krumlova a domácích BKM81 Matador Bratislava. Hrálo se systémem každý s každým na 2×15 min. K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti týmu Old Boys M. Krumlov. Vůbec se nám nedaří a když nedáváme ani samostatné nájezdy tak prohráváme v poločase 19:13. V druhém poločase vytahujeme obranu, aktivní hrou a pod naším tlakem se soupeř dopouští chyb, které dokážeme využít. Zvýšenou aktivitou všech přibývají fauly a Jirka Vláčil s Romanem Bulantem se vyfaulovali, avšak zbylých 5 hráčů prokázali své kvality a dotáhli zápas do vítězného konce v poměru 43:37. Další zápas hrajeme proti Brnu Podolí, kteří se prezentovali tvrdou obranou a rychlými brejky, nakonec prohráváme 59:49 poločas 34:20. Ihned nastupujeme k dalšímu zápasu proti domácímu týmu. Ujímáme se sice vedení 5:2, ale domácí silnou lavičkou a výrazně mladšími hráči zápas otočili a o poločase byl stav 13:18. V druhé polovině to bylo jako na houpačce a družstva se střídala ve vedení. 30 vteřin před koncem prohráváme 37:35. Při trojkovém pokusu byl faulován Jirka Vláčil, který však ,možná k úžasu všech, všechny 3 hody proměnil a my tak vyhráli 37:38.

Ostatní zápasy Bratislava- Sokol Brno Podolí 36:46,Bratislava – Moravský Krumlov 47:36, Sokol Brno Podolí – Moravský Krumlov 36:24

Pořadí turnaje:

1) Sokol Brno Podolí 2) TJ Sokol Slavonice 3) BKM81 Bratislava 4) Moravský Krumlov

Bratia Slováci se zase předvedli v tom nejlepším světle, protože tradiční cesta vláčkem a vyhlášení výsledků v hospůdce pod Děvínem opravdu neměly chybu.

Za Slavonice hráli:

Jiří Vláčil, Petr Částek, Kopanič Miroslav, Mašát Viktor, Sláva Nemček  Jiří Kourek a Roman Bulant