Fotbaloví žáci bohužel prohráli s Novou Včelnicí i ve Velenicích a doma urvali jen bod s Jarošovem.

28.5.2015

Fotbaloví žáci bohužel prohráli s Novou Včelnicí i ve Velenicích a doma urvali jen bod s Jarošovem.

Slavonice – Nová Včelnice 1:2

 

V neděli 10.5.2015 čekal žáky domácí zápas s Novou Včelnicí,který začínal klasicky od 10:00 hod.V prvních minutách zápasu bylo vše vyrovnané , ani šancí moc nebylo a to platilo jak na straně slavonických tak i na straně včelnických fotbalistů.Bohužel nám chyběl L.Nehyba, což se ukázalo jako velký problém, protože v našem zúženém kádru absence jakéhokoliv hráče je na naší hře citelně vidět. Soupeř šel do vedení v první půli a to zejména díky tomu, že na středu měl dva velice šikovné hráče . Po přestávce J.Kašpárek vyrovnal a vypadalo to, že minimálně remízu uhrajeme, ale soupeř opět na středu hezky zakombinoval a vstřelil druhý gól. Kluci se snažili, ale vyrovnat se již nepodařilo a tak jsme okusili první hořkost porážky.

Velenice – Slavonice 6:1

Další nedělní zápas kluci odehráli 17. 5. 2015 od 10.00 ve Velenicích, kde v případě vítězství by se posunuli na druhé místo za právě vedoucí Velenice. Bohužel s námi neodjel stoper M. Janák, který dal přednost florbalovému turnaji? Soupeř na nás vlétl a byl jasně lepší celý první poločas a zaslouženě vedl i 1:0. Po přestávce se hra změnila a lepší zase byli naši kluci a J.Kašpárek vyrovnal a velenický najednou nevěděli co mají hrát. Naše rychlá hra přinášela i šance, a tak šel L. Nehyba sám na brankaře, ale nedal. Poté J.Kašpárek si hezky zběhl do vápna, byl faulován a přišla penalta (z nepochopitelných důvodů mu ji rozhodčí nedovolil kopnout) , a tak to na sebe vzal P.Marhoun, ale bohužel nedal. Z následného protiútoku soupeř dal na 2:1 a poté většina hráčů rezignovala a přestala běhat (až na trio Kašpárek, Nehyba, Jindrák) a výsledkem byl příděl dalších čtyř gólů v naší síti. Některé hráče by trenéři nejraději „roztrhli“, neboť místo bojovnosti se hloupě vysmívají hráčům soupeře, kteří mají nějaké růstové odlišnosti, ale góly v naší síti je moc netrápí , a tak z vyrovnaného utkání, které jsme mohli strhnout na svojí stranu byla prohra 6:1.

Slavonice – Jarošov 3:3 (penalty 0:3).

Tradiční nedělní utkání žáků se odehrálo 24. 5. 2015 od 10.00 hod. na místním fotbalovém stadionu. Hrálo se o třetí místo v tabulce a jako již tradičně nepřišel O.Zich (pro bolest nohy), ale právě jeho rychlé nohy by se mužstvu hodili, neboť soupeř měl na levé straně rychlého hráče, který dvakrát utekl po lajně a vždy přesně nahrál na malé vápno a byli z toho dva góly v naší síti. Paradoxně míč na kopačkách měli víc naši kluci, ale bylo to takové „neslané, nemastné“ až se na to nemohl dívat L. Nehyba a před přestávkou snížil na 1:2. Po poločase jsme byli zase lepší a po hezké akci M. Jindrák, srovnal na 2:2, kdy si vyvezl míč z naší půlky hřiště a před velkým vápnem vystřelil a míč skončil v síti. Kluci byli dál lepší a zaslouženě dali další gól na 3:2, ale bohužel soupeř po rohovém kopu, kdy se F. Žampa nedostal k míči vyrovnal na 3:3. Naše fotbalisty to nepoložilo a dál si vytvářeli šance, ale ani P.Marhoun, ani J.Hamerle nedokázali nepochopitelně dostat míč za brankovou čáru a když ho tam dostali, tak pomezní rozhodčí (trenér soupeře) to vidět nemohl (nebo nechtěl), neboť stál na půlce hřïště a soupeřův hráč (který ani neměl hrát, ale protože trenér soupeře tvrdil, že je to 11hráč do pole, že víc hráčů nemá , a tak to J.Pšenčík dovolil aby tento hráč hrál, i když poté soupeř měl na lavičce další tři hráče na střídání?) neměl dostatek férovosti , aby v zápase přiznal, že míč vykopával již za brankovou čárou(co je platné, když to řekne po zápase) a tudíž měl být gól uznán a utkání skončilo 3:3. Pokutové kopy, které poté následovali a které jsme ve čtvrtek na tréninku zkoušeli dopadly hrozně a ze tří naši kluci nedali ani jeden.

Sestava Slavonic: Žampa, Janák, Jindrák,Zich,Slabý Petr,Kašpárek, Nehyba, Nevrkla,Slabý Pavel, Mareš, Marhoun, Hamerle,Nikrmajer,Anděl.

Za trenéry žáků fotbalového oddílu : Radim Jindrák, Jiří Pšenčík.