Turnaj žáků ZŠ ve fotbal pořádaný TJ Sokol Slavonice

28.5.2015

Turnaj žáků ZŠ ve fotbale na Slavonickém stadionu. (McDonalds cup 2015)

 

Jako již tradičně pořádala TJ Sokol Slavonice ve spolupráci se ZŠ Slavonice a ZŠ Staré Město pod Landštejnem ve středu 27. 5. 2015 od 13.00 hod. místní kolo fotbalového turnaje pro žáky 1 až 5 tř. Pozvána byla i ZŠ Český Rudolec, ale ta bohužel kvůli problémům s dopravou pozvání odmítla. Turnaj pořádá Fotbalový oddíl TJ Sokol Slavonice, aby přilákal k fotbalu a sportu vůbec co největší počet dětí (což se dle mého i daří), ale větší problém je zajistit dostatečné množství trenérů, kteří by v rámci svého volného času vedli jednotlivé dětské kategorie na travnaté ploše.

Počasí příliš pořadatelům zpočátku nepřálo, kdy při přípravě hřiště spadlo i pár kapek,ale nakonec se umoudřilo a po 13.00 hodině občas vykouklo i sluníčko.

Na hřišti se sešlo celkem 70 dětí, které byly rozděleny do dvou kategorií a to mladší (1A, 2A, 3A,B) a starší (4A,5A,St.Město).

V mladší kategorii to vypadalo na jednoznačné vítězství 3tř., ale v posledním zápase, (kdy byl z hřiště stažen nejlepší střelec této kategorie Vojta Anděl ) bojovně hrající prvňáci dokázali tento zápas vyrovnat na konečných 2:2.

Výsledky : 2A-1A 1:0,   3A,B-2A 8:1,   1A-3A,B 2:2.

Pořadí:   1.místo 3A,B   2.místo 2A,   3.místo 1A.

Ve starší kategorii to dlouho vypadalo, že kluci a holky ze Starého Města vyhrají, ale nakonec to 5tř. zvládla a zvítězila ve své kategorii, kdy nejlepším střelcem se stal Jakub Anděl.

Výsledky: St.Město-4A 1:0, 5A-St.Město 5:1, 5A-4A 6:3.

Pořadí: 1.místo 5A, 2.místo Staré Město, 3.místo 4A.

Přihlížející diváci viděli nadšeně hrající děti a trenéři dětských fotbalových mužstev tipovali nové talenty do fotbalového oddílu, což je koneckonců záměr tohoto turnaje. Věřím, že se toto fotbalové odpoledne líbilo jak dětem, tak učitelům(učitelkám) a zejména dětem chutnala odměna za předvedené výkony (koláče,pití,nanuky).

Na závěr poděkování všem, kdo se na turnaji aktivně podíleli a zejména poděkování sponzorům Slavonické pekárně (za výborné koláče) a TJ Sokol Slavonice.

Za pořadatele fotbalu TJ Sokol Slavonice : Radim Jindrák, Radek Kučera.