Vítězství v Kardašově Řečici stačilo žákům pouzen na celkové čtvrté místo v Okresním fotbale.

8.6.2015

Poslední zápas sezóny odehráli žáci v sobotu 30.5.2015 od 10.00 hod. na překrásném hřišti v Kardašově Řečici za hezkého počasí. Ve 4‘ min. zápasu,(hra našeho mužstva byla hrozně bojácná) jsme dostali gól a tak přišla změna (J.Anděl se přesunul do obrany jako druhý stoper a M.Jindrák se přesunul na místo středního záložníka), která se ukázala v průběhu zápasu jako klíčová.

Již za dalších 11 minut kluci otočili po krásných akcích na 3:1 pro Slavonice, kdy dva góly dal L.Nehyba a třetí přidal P.Marhoun. Mohlo být ještě líp, ale další branku jsme nepřidali a bohužel opět před koncem prvního poločasu inkasovali na 2:3.(Žampič v brance zachrápal při střele z dálky a dostal „housle“). V kabině přišlo na elektronickou tužku (v našich podmínkách na papír a fixu), neboť zejména útočníci byli asi 10 x krát v ofsajdu a zdravé hecnutí od trenérů, že jsme lepší a stačí proměnit jednu šanci.

Druhý poločas začali kluci dobře ( P.Marhoun šel dvakrát sám na brankaře, D.Nevrkla šel také sám na brankaře, bohužel ani jeden gól nedal). V zápětí Žampič vytáhl krásnou střelu na roh a odčinil tak svojí chybu z první půle. Na lavičce rostla nervozita jestli soupeř vyrovná, ale to konečně odmítl v 56‘ min. P.Marhoun a dal gól na 2:4. Definitivně kluci soupeře zlomili v 63´min. (M.Jindrák, krásným sólem pojistil na 2:5) a J.Hamerle v 65´min. završil na konečných 2:6 pro Slavonice.

Sestava: Žampa, Janák, Jindrák, Slabý Petr, Zich, Nehyba, Anděl, Nevrkla, Slabý Pavel, Marhoun, Hamerle, Nikrmajer, Mareš.

Poděkování Petře Nevrklové za pomoc při přepravě hráčů v tomto utkání.

Celkově se kluci umístili na čtvrtém místě v Okresním přeboru (trošku za očekáváním, ve vyrovnané soutěži nám chyběl bod na bednu). Pořadí OP žáků ve fotbale: 1.Velenice 25, 2.Jarošov 23, 3.Včelnice 21, 4.Slavonice 20, 5.Kardašova Řečice 15, 6.Staré Hobzí/Třebětice 14, 7.Nová Bystřice 8 bodů.

Na závěr poděkování hráčům, rodičům a vůbec všem kdo s dětma v této sezóně pomohl. Kdo by měl zájem může se zapojit aktivně do trénování mládežnických mužstev (žáci, minižáci), neboť trenérů je málo . Kontakt na stránkách www.tjsokolslavonice.cz.

Za trenéry žáků : Radim Jindrák, Jiří Pšenčík.