Starší žáci ve fotbale doma prohráli s K.Řečicí, ale na hřišti Starého Hobzí vyválčili cenný bod .

19.10.2015

Starší žáci ve fotbale doma prohráli s K.Řečicí, ale na hřišti Starého Hobzí vyválčili cenný bod .

Slavonice – spol.Stráž/K.Řečice   2:5

V neděli 11.10.2015 od 13.30 hod. (na žádost rodičů, zejména maminek našich mladých fotbalistů jsme zvolili tento čas) přijel soupeř, se kterým by kluci měli hrát vyrovnanou partii.

První poločas byl z naší strany výborný, až na naší známou bolest a to neproměňování šancí. Kdyby naše mužstvo vedlo po poločase 4:1 nikdo by se nedivil, ale naši střelci (M.Janák a D.Nevrkla) nechali střeleckou formu v šatně. V poslední minutě prvního poločasu nás soupeř potrestal a šlo se do kabin.

Po přestávce nám trochu docházel dech a soupeř návýšil v rozmezí pěti minut na 0:3. Pak proměnil D.Nevrkla svou šanci a vykřesal naději, která však netrvala dlouho a soupeř přidal další dva góly, i když před tím šel sám na bránu Honza Vávrů, ale opět nedal. A tak diváky musela zahřát alespoň dle mého názoru nejkrásnější akce zápasu, kdy P.Marhoun krásně vypíchnul soupeři míč na středu hřiště, obešel dva protihráče, zatáhl míč na levou stranu hřiště, odkud odcentroval na M.Janáka a ten nádherně v náběhu hlavou skóroval.

Klady v zápase – bojovnost, nasazení , snaha.           Zápory – neproměňování šancí.

 

Spol.Staré Hobzí/Dačice – Slavonice   1:1 (penalty 4:2)

Opět v neděli 18.10.2015 tentokrát však již od 12.30 hod. začal ve Starém Hobzí zápas, kdy se klukům podařil výborný vstup do utkání a po dvou hezkých akcích byl stav 0:2. Radost pohledět bylo hlavně na první akci, ve které měli „prsty“ mladší hráči (M.Nikrmajer, L.Zamazal, Pavel Slabý, D.Nevrkla), kdy centr proměnil V.Štrynk. Při druhé akci proměnil hezky svou šanci M.Janák. Pak se probralo i Staré Hobzí a do přestávky snížilo (po našich chybkách, nikdo neatakoval hráče, který střílel, Žampič stál taky daleko z brány) na 1:2.

V druhém poločase se hra obrátila a Staré Hobzí bylo lepší a když v 60 minutě dalo na 3:2 přiznám se, že jsem již nevěřil, že zde urveme nějaké body. M.Janák dostal pokyn, ať se natlačí na stopera a kluci ať všechny míče nakopávají na něj. V poslední minutě F.Žampa chytil další závar před naší brankou, vykopl dlouhý míč na střed hřiště (předstoper soupeře jej podběhl) , M.Janák si krásně hodil míč ramenem kolem stopera a obstřelil vybíhajícího brankáře a srovnal na konečných 3:3.

Penaltová loterie, nám tentokrát nevyšla, když dva naši hráči (D.Nevrkla, J.Anděl) neproměnili své pokutové kopy. Přesto jsem s výkonem kluků spokojen, odmakali celý zápas (i když sportovně nutno přiznat, že byl soupeř lepší a zasloužil si vyhrát) a nakonec při nás stálo i štěsťí. Pochvala patří všem , ale v tomto zápase se dařilo zejména Martinovi Janákovi-proměňoval šance a bojoval po celém hřišti.

Sestava : F.Žampa, P.Marhoun, J.Anděl, J.Matula,Petr Slabý , D.Nevrkla, M.Janák,V.Štrynk, M.Nikrmajer, L.Zamazal,Pavel Slabý , J.Vávrů, Z.Mareš,T.Chaloupka,T.Karásek,L.Smrž.

Poděkování rodičům kluků za povzbuzování a fandění, některým i za převoz hráčů na zápas (P.Nevrklová, Žampa Zdeněk-náš pomezní arbitr, S.Slabá, D.Matulová).

Za trenéry Fo TJ Sokol Slavonice : Radim Jindrák.