Mladí fotbalisté v Telči na stupních vítězů.

4.2.2016

Mladí fotbalisté v Telči na stupních vítězů !

V neděli 31.1.2016 vyrazili mladší žáci na halový turnaj do Telče, porovnat své fotbalové dovednosti s fotbalisty blízkého kraje Vysočina. Turnaje se zúčastnilo pět mužstev s herní systémem 4+1.

Kunžak – Slavonice 0:5. Pro kluky to byl pohádkový vstup do turnaje, neboť před začátkem utkání se klukům v hlavách vynořila myšlenka jak zvládnou ubránit nejlepšího střelce soupeře z minulého turnaje ve Strmilově Adama Přikryla. Výborně tento úkol zvládl Jakub Anděl a vůbec celé mužstvo šlapalo jako „hodinky“ a tak se zrodilo trochu překvapivě, ale zaslouženě naše jednoznačné vítězství.

Slavonice – Třešť 3:0. Kluci potvrdili formu z předchozího utkání a v bráně tentokrát chytající Luděk     Smrž nepustil za svá záda ani jednu střelu.

Černič – Slavonice 1:3. Soupeř se na nás sice dobře připravil, ale na naší pohlednou hru to nestačilo.

Telč – Slavonice 2:1. Ve vyrovnaném zápase, který rozhodoval o prvním místě (soupeř totiž jedno utkání prohrál a tak nám stačila i remíza) se nám vydařil začátek, kdy jsme dali gól a kdyby Honza Matula dal vzápětí tutovku, nejspíš by kluci turnaj vyhráli, ale na „kdyby“ se nehraje a soupeř dvěma góly otočil a při rovnosti bodů rozhodoval o prvním místě vzájemný zápas, takže naše Slavonická fotbalová mládež skončila na krásném druhém místě.

Turnaj klukům vyšel, protože se náš silný ročník 2003 sešel kompletní a konečně celý tým ukázal jak krásny fotbal umí předvádět. Cenu „Nejlepšího střelce turnaje“ si tentokrát odnesl dobře hrající Dominik Nevrkla (6 branek). Poděkování Petře Nevrklové za dopravu hráčů.

Sestava Slavonic: Luděk Smrž, Petr Slabý, Pavel Slabý, Dominik Nevrkla, Matouš Nikrmajer, Jakub Anděl, Jan Matula.

Za trenéry žáků : Radim Jindrák, Jiří Pšenčík.