Potvrzení 1.místa v Okresní fotbalovém přeboru žáků

6.10.2014

V neděli 18.5.2014 čekal slavonické žáky od 10.00 hod. fotbalový zápas s druhým mužstvem OP Studenou. Počasí bylo zatažené a „studené“, to však našim hráčům nijak nevadilo. Žáci Studené sice přijeli s ambicí vyhrát a bodově se dotáhnout na naše mužstvo, ale kluci (a Adéla) ukázali, že nejsou náhodně na prvním místě fotbalové tabulky OP.

V prvních 17´ minutách se hrálo téměř na jednu bránu a naše vedení 1:0, které zařídil krásným dloubákem Luboš Nehyba bylo naprosto zasloužené, ale soupeř hrozil z rychlých brejků. Naši „mexikáni“ si řekli, že už se soupeř porazí sám a přestali běhat. Asi si nevšimli, že ve středové ose měla Studená fotbalově šikovné hráče a ve 23´min. zahrozili, když nás zachránil Jirka Kukla v bráně. Trenéři hráče upozorňovali, že neběháme a neobsazujeme hráče soupeře, ale nic naplat. Ve 25´min. srovnal po rychlé akci Viktor Matějů ze Studené na 1:1. Kluci začali být nervózní a tak se šlo o přestávce do kabiny za nerozhodného stavu.

Řekli jsme si, že jestli chceme vyhrát, tak musíme opět začít běhat a bojovat, více hrát do křídel (ve středu hřiště byl soupeř opravdu dobrý) a pokračovat v „našem“ fotbalovém stylu.

Nutno říci, že na hřišti, si hráči vzali slova trenérů „na kopačky“ a již ve 45´min. dal gól Honza Kašpárek. Soupeř opět zkoušel brejky, ale žádný neproměnil a kluci po krásné akci (Žampa potáhl míč, nahrál k lajně Kašpárkovi a ten našel přihrávkou Nehybu na středu hřiště, který neomylně zavěsil do sítě soupeře)na 3:1 pro Slavonice. Soupeř na tento gól již nezareagoval a naopak se u nás trefil ještě Jakub Hamrle a Luboš Nehyba a Studená tak odjížděla s porážkou 5:1. Potvrdili jsme tak první místo v tabulce a předvedli opět hezký fotbal.

Sestava : Kukla, – Janák, Mašek, Žampa, Zich, Nehyba, Kašpárek, Simovská, Slabý Pavel, Anděl, Hamrle, Marhoun.

Trenéři žáků : Jindrák Radim a Pšenčík Jiří

 

Vytvořeno 23. 5. 2014 9:23

Napsal Radim Jindrák