Fotbaloví žáci po podzimu třetí.

3.11.2014

Fotbaloví žáci po podzimu na bedně.

Fotbalová sezóna starších žáků začala v Okresním přeboru již na konci prázdnin 31.8.2014 zápasem ve Starém Hobzí.

Staré Hobzí – Slavonice 2:2 penalty (4:2)

V netradičním čase 12.30 hod. začal zápas, který se pro naše kluky vůbec nevyvíjel špatně, když po 23 min. vedli 0-2 a měli spoustu dalších šancí. Asi by málokdo uvěřil, že odjedeme jenom s bodem a prohrou na penalty. Zápas prohráli kluci neproměňováním vyložených šancí a nedisciplinovaností (špatnou kondiční přípravou) na hřišti.

Ve 26 min. soupeř snížil a i když v kabině o přestávce byla pohoda s tím, že nějakou tu vyloženou šanci proměníme,přišla studená sprcha v podobě vyrovnávacího gólu. Ke konci zápasu už někteří hráči odcházeli fyzicky a tak zejména J.Kašpárek mohl být rád, že ho rozhodčí za nesmyslné podkopnutí soupeře zezadu neposlal do kabin předčasně. „Deka“, která na nás ležela celý druhý poločas se projevila i při penaltách, které jsme prohráli a z Hobzí odváželi jenom bod.

Slavonice – Nová Bystřice 12:2

V třetím kole OP žáků kluci byli na fotbal natěšení, neboť víkend předtím měli volno, ale výsledek byl zkreslený oslabením soupeře, který přijel s devíti hráči včetně brankáře. Trenéři sice nechávali hrát zejména mladší hráče, kteří se příliš nedostávají do hry v jiných zápasech, ale soupeř byl bohužel oslaben (někteří hráči hráli za TJ Jin.Hradec vyšší soutěž) a podle toho vypadal i výsledek.

Slavonice – Velenice 3:4

Další zápas kluci odehráli opět doma po 14 dnech, protože nás postihla „marodka“, a tak zápas s Novou Včelnicí byl přeložen na 19.10.2014. Naši fotbalisti odehráli hezké utkání, ve kterém se nám bohužel nepodařilo vítězství strhnout na naši stranu, ale rozhodně jsme nepropadli. V tomto zápase se projevilo fotbalové zlepšení J.Hamrle (dával dva góly), ale bohužel se negativně projevila neúčast brankáře F.Žampy (hrál zápas za Jemnici, i když přednost by měl dostat mateřský klub).

Jarošov – Slavonice 4:1

Venkovní zápas v Jarošově byl opět zápasem, kdy trenéři nevěřili svým očím. Míč na kopačkách sice mají naši borci po celý zápas asi ze 70%, ale co naplat, když věci neumí vyřešit střelou na bránu a soupeř byl efektivní v rychlých brejcích, které nemilosrdně trestal góly.

Slavonice – Kardašova Řečice 10:1

Poslední domácí zápas podzimu, který odehráli žáci 12.10.2014 od 10.00 hod. na našem fotbalovém stadionu. Potěšili velice hezkou hrou a jednoznačným vítězstvím.

Pohled do tabulky před tímto zápasem nebyl vůbec hezký, neboť jsme byli předposlední a kluci již potřebovali vyhrát. Výbornou hrou si hráči dokázali, že fotbal umí, soupeře jednoznačně porazili a posunuli se na čtvrté místo. Potěšitelné bylo, že „šlapaly“ zejména ročníkově starší hráči a gól si dala i A.Simovská (škoda, že nejezdí pravidelně na venkovní zápasy.)

Nová Včelnice – Slavonice 2:4

Dohrávka OP starších žáků na půdě N.Včelnice byla krásným zápasem, neboť šance se přelévaly z jedné strany na druhou, takže nezaujatý divák si přišel opravdu na své(chudáci trenéři obou týmů).

Již v 5min. kluci prohrávali při špatné rozehře (z lajny přes střed velkého vápna). Za minutu po hezké individuální akci vyrovnal J.Kašpárek. Ve 14min. opět ta samá chyba, tentokrát F.Žampy(rozehra) a soupeř opět trestal. Za dvě min. rozehráváme rohový kop, který nedokázali odkopnout tři hráči N.Včelnice, míč prošel až na zadní tyč, kde si lišácky počkal P.Marhoun a po zemi srovnal na 2:2. Zlom v utkání nastal mezi 29min.(Kašpárek) a 31 min.(Nehyba), kdy brankář soupeře pustil dva nešťastné góly (jedny „housle“ a druhý mu proklouzl mezi rukavicemi) a kluci do poločasu vedli 2:4. Ve druhém poločase nás podržel výborný F.Žampa v bráně, kdy soupeř šel téměř sám asi 6x na naši bránu, ale i s pomocí tyčí a obrany již neinkasoval . Kluci měli taktéž tři tutovky, ale druhý poločas se vyznamenal i brankář domácích, což nás po konečném hvizdu až tak moc nemrzelo.

Po podzimu klukům patří 3.místo, s 10 body a skóre 32:15.

Za Slavonice nastupovali: F.Žampa, M.Jindrák, P.Marhoun, Petr Slabý, O.Zich, L.Nehyba, M.Janák, D.Nevrkla, J.Anděl, J.Kašpárek, J.Hamrle, A.Simovská, M.Nikrmajer, Pavel Slabý.

Zimní přípravu začínáme 2.12.2014 od 16.30 hod. v tělocvičně ZŠ Slavonice. Přijďte všichni, již v polovině prosince nás čeká první turnaj v hale.

Veškeré informace a novinky se budu snažit dávat na tyto stránky, tak je občas sledujte.

Za trenéry žáků : Radim Jindrák, J.Pšenčík.