Fotbalový žáci vítězně

6.10.2014

Po zimní přestávce se opět 3.5.2014 rozběhl Okresní přebor pro slavonické žáky ve fotbale. Zimní příprava proběhla převážně v tělocvičně místní ZŠ nutno podotknout, že i když se trenéři snažili hlavně o tréninky s míčem, účast slušně řečeno u některých hráčů hodně pokulhávala. Jakmile se blížil čas prvních přátelských utkání, začala se zlepšovat i docházka na tréninky, tak věřím, že to hráčům vydrží po celý zbytek sezóny.

V sobotu již zmíněného 3.5.2014 od 10.00 hod. sehrálo mužstvo žáků mistrovské utkání proti mužstvu Jarošova nad Nežárkou. Soupeř, který nás na podzim porazil, budil respekt, nicméně při pohledu na tabulku, kde se Slavonice vyhřívají na prvním místě byl úkol jasný „doma vyhrát“.

Herně jsme začali velice dobře a do 20 min. naši hráči soupeři prakticky nepůjčili míč. Bohužel nám nevyšla ani jedna finální nahrávka, střela na bránu nebo kombinace a tak se šlo o poločase do kabiny za stavu 0:0. Trenéři hráče uklidňovali, že máme fotbalovou převahu a určitě gól dáme, ať hráči pořád hrají takový hezký fotbal, jaký hráli v prvním poločase. Soupeř nám na začátku druhého poločasu pomohl a po vlastním gólu, kdy si srazil do brány nákop J.Kašpárka ve 43.min. jsme vedli 1:0. Po dalších pěti minutách přidal druhý gól M.Janák a v 52.min rozhodl definitivně o zápasu L.Nehyba, který dal třetí gól. Poté jsme hru hodně otevřeli a zapomínali na bránění a tak nás musel podržet Jirka Kukla výborným zákrokem. V 66. min dal opět L.Nehyba na 4:0 a takto utkání skončilo.

Hráčům patří poděkování ,zápas zvládli jak výsledkově,kdy si upevnili první místo v okresním přeboru, tak zejména herně, kdy opravdu předváděli velice hezký fotbal , který se přítomným divákům musel líbit.

Sestava: Jiří Kukla, Ondra Zich, Martin Jindrák, Luboš Nehyba, František Žampa, Martin Janák, Adéla Simovská, Dominik Nevrkla, Jakub Anděl, Petr Marhoun, Jakub Hamrle, Jan Kašpárek.

Další domácí zápas hrajeme 18.5.2014 od 10.00 hod. se Studenou.

Trenéři žáků fotbalového oddílu Radim Jindrák a Jiří Pšenčík.

 

Vytvořeno 6. 5. 2014 8:45

Napsal Radim Jindrák