Mezinárodní basketbalový turnaj v Bratislavě

7.6.2016

Dne 21.5.2016 se uskutečnil mezinárodní turnaj v Bratislavě ( kteří tento rok slavili 35 výročí založení klubu ) za účasti TJ Sokol Slavonice, Moravskýého Krumlova a Brna Podolí. Na tomto turnaji

 

se nám tradičně daří a tak jsme přijeli v bojovné náladě. Po loňských zkušenostech jsme vzali mladého Čáru a byli jsme připraveni ho nasadit v případě že i soupeř bude mít mladšího hráče. Cestou jsme v Rosicích vyzvedli Jurase, který nás posílil.
V prvním utkání jsme hráli s Brnem Podolí celý zápas je to jako na houpačce, ale poté co se vyfouloval Čára ml. tak jsme dostali několik rychlých brejků a celkem smolně prohráváme 51:44. Ihned k dalšímu utkání nastupujeme proti domácímu Matadoru. Dle dohody necháváme našeho mladíka sedět a protože se v prvním utkání zranil P. Částek tak celý zápas hrajeme v 5. Po katastrofálnímu 1 poločasu, který prohráváme 25:6 se hra trošku zlepšila, ale manko z první půle již nebylo možné smazat a tak prohráváme 40:25. K poslednímu zápasu proti Moravskému Krumlovu nastupujeme opět pouze v 5 a po vcelku vyrovnané hře nám nakonec docházejí síly a prohráváme 35:25.
Ostatní výsledky:
BK Matador – Moravský Krumlov 37:33, BK Matador – Brno Podolí 43:44, Moravský Krumlov – Sokol Podolí 30:46
Konečné pořadí turnaje:
1) Sokol Podolí
2) BK Matador Bratislava
3) Moravský Krumlov
4) TJ Sokol Slavonice

Po konci turnaje nás Vláček Blaváček vozil po celé Bratislavě a po zastávce v pivovaře jsme dorazili do hospůdky Pod Děvínom, kde bylo zakončení celého turnaje. Myslím si, že se domácím oslava 35 výročí založení klubu vydařila.

Za TJ Sokol Slavonice hráli: Kopanič Miroslav, Kopanič Tomáš, Roman Bulant, Jiří Vláčil, Viktor Mašát, Petr Částek, Jiří Dvořáček a fotograf Petr Zamazal